GOSTILJSKI SIR

Poljoprivredno gazdinstvo Mijailović iz Gostilja sa Zlatibora pokrenulo je 2020. godine “Radionicu sira Mijailović”. Više od deset generacija naše porodice boravi na ovim prostorima, bavi se stočarstvom, proizvodnjom mleka i mlečnih proizvoda. Pored zlatiborskog sira i kajmaka, u našem domaćinstvu svetlost dana videla je jedna nova vrsta sira – nazvali smo ga Gostiljski Sir.

NUDIMO VAM:
Posetu Poljoprivrednom gazdinstvu uz degustaciju Gostiljskog sira za dvoje
Gostiljski Sir iz porodične “Radionice Sira Mijailović” je ručno pravljen, punomasni ekstra tvrdi kravlji sir koji zri minimum četiri meseca u kontrolisanim uslovima uz svakodnevnu brigu. Livade i pašnjaci na kojima se krave simentalke iz slobodnog uzgoja hrane nalaze se na oko 1000 m nadmorske visine i bogati su lekovitim planisnkim biljem koje mleku daje karakterističan ukus.Pored degustacije u seoskoj kućnoj atmosferi, imate priliku da vidite životinje na farmi i mini proizvodnju sira. Možete nas posetiti u društvu još jedne osobe koju povedete sa sobom, a na kraju posete ćete dobiti na poklon i 250-300g sira.
NAPOMENA: Obavezna je rezervacija termina bar dva dana ranije na navedeni broj telefona, uz napomenu da koristite BrinG.

 

Poljoprivredno Gazdinstvo Mijailović
Zlatibor, selo Gostilje/Zlatibor, village Gostilje
Tel. 060 513 13 22
Rezervacije: Ponedeljak – Petak 11-17h
@gostiljskisir